Μηχανήματα αναγέννησης φίλτρων DPF / FAP/ KAT

OTOMATIC - ΝΕΑ 2021

Εφαρμογή διαχωριστή λαδιού σε μηχάνημα καθαρισμού DPF

Ο διαχωριστής λαδιού χρησιμοποιείται για την συλλογή του λαδιού που επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Βρίσκει εφαρμογή εκεί όπου υπάρχει μικρή επιφάνεια εργασίας, υπάρχει ανάγκη μετακίνησης και διαχωρισμού του λαδιού από υγρά σε διάφορα σημεία. Συχνά παραλαμβάνουμε για καθαρισμό φίλτρα σωματιδίων ντίζελ γεμάτα με λάδι μετά από βλάβη στον στροβιλοσυμπιεστή.

Μέχρι τώρα, στα μηχανήματα καθαρισμού φίλτρων DPF δεν εφαρμόζονταν κάποιο σύστημα διαχωρισμού λαδιών, ενώ τα σταγονίδια λαδιού που επέπλεαν στην επιφάνεια του νερού, έπρεπε να αφαιρεθούν με το χέρι. Αυτό δεν ήταν καθόλου βολικό για έναν χειριστή μηχανήματος και το σημαντικότερο δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Επί του παρόντος, χάρη στον διαχωριστή λαδιού με ιμάντα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην πίσω αριστερή γωνία της δεξαμενής νερού στο μηχάνημα DPF Premium, ο διαχωρισμός του λαδιού από το υγρό εργασίας δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα και πραγματοποιείται αυτόματα. Ο ιμάντας είναι κατασκευασμένος από πλαστικό με ιδιότητες προσκόλλησης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαχωρίζεται εύκολα το λάδι από το υγρό εργασίας. Το σύστημα απόρριψης απορριμάτων από τον διαχωριστή λαδιού βρίσκεται στην εξωτερική αριστερή πλευρά του μηχανήματος. Για την συλλογή των ανεπιθύμητων ουσιών αρκεί να τοποθετηθεί ένα δοχείο 5 λίτρων π.χ. μπιτόνι. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατά τη χρήση του διαχωριστή λαδιού με ιμάντα είναι η υψηλή του απόδοση, ανεξάρτητα από την στάθμη του νερού στη δεξαμενή. Επιπλέον, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των τεχνολογικών μέτρων, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής του διαχωριστικού λαδιού στις μηχανές DPF Premium με μία επιπλέον χρέωση.
Κατά τον καθαρισμό του φίλτρου σωματιδίων ντίζελ σε μηχανήματα DPF, χρησιμοποιούνται καθαριστικά υγρά που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Παλιότερα υπήρχε μόνο μία μέθοδος δοσολογίας και διανομής. Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο χειριστής του μηχανήματος έριχνε μία συγκεκριμένη ποσότητα υγρού απευθείας στο φίλτρο και στη συνέχεια προχωρούσε στον καθαρισμό του.

Οι μηχανικοί της OTOMATIC ανέπτυξαν μία έξυπνη και βολική λύση που εξασφαλίζει πλήρως αυτόματη λειτουργία. Χάρη στον αυτόματο διανομέα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού εγχέει ανά ορισμένα χρονικά διαστήματα μία συγκεκριμένη δόση καθαριστικού στο φίλτρο, ο χειριστής του μηχανήματος δεν χρειάζεται πλέον να θυμάται τη ρίψη του καθαριστικού λίγο πριν τη διαδικασία καθαρισμού.

Το βασικό πλεονέκτημα μίας τέτοιας λύσης είναι η εγγύηση χρήσης στο 100% της ποιότητας και της απόδοσης του καθαριστικού υγρού, το οποίο εισάγεται στις κατάλληλες ποσότητες απευθείας από την εξωτερική δεξαμενή στο φίλτρο. Οι δύο μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν ή να εφαρμοστούν εναλλάξ ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτόματος διανομέας καθαριστικού κατά τη διαδικασία καθαρισμού

Σετ εξαρτημάτων – πιστόλι πεπιεσμένου αέρα για φύσημα και πιστόλι για ψεκασμού πίεσης και επιφανειακού καθαρισμού του χαλύβδινου περιβλήματος του φίλτρου με το καθαριστικό

Η εταιρεία OTOMATIC εισήγαγε από φέτος δυνατότητα παραγγελίας μηχανήματος καθαρισμού DPF με τη χρήση διαμορφωτή και τον εξοπλισμό πρόσθετων λειτουργιών και αξεσουάρ.

Το πιστόλι πεπιεσμένου αέρα διευκολύνει το φύσημα του υπολειπόμενου νερού που βρίσκεται στα κανάλια του φίλτρου EURO 6 από φορτηγά οχήματα· τα γάντια λάτεξ που βρίσκονται στο περίβλημα της μπροστινή πόρτας, προστατεύουν τα χέρια του χειριστή και εμποδίζουν την επαφή με το ψεκασμένο υγρό κατά τον καθαρισμό.

Το πιστόλι με εγκατεστημένο δοχείο με καθαριστικό, επιτρέπει τον επιφανειακό καθαρισμό υπό πίεση του βρώμικου, χαλύβδινου περιβλήματος των φίλτρων. Οι παραπάνω λύσεις κάνουν ευκολότερη την εκτέλεση βοηθητικών εργασιών σε ένα μηχάνημα με κλειστή πόρτα.
Μία λύση που επιτρέπει τη σύνδεση της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης με μία θερμαντική σερπαντίνα τοποθετημένη μέσα στη δεξαμενή νερού του μηχανήματος. Το σύστημα λειτουργεί σε κλειστό κύκλωμα συνδεδεμένο με μία εξωτερική εγκατάσταση κ.θ.

Κατά την θερμαντική περίοδο, το ζεστό νερό που βρίσκεται στο σύστημα κεντρική θέρμανσης ρέει μέσω της θερμαντικής σερπαντίνας [πηνίο από ανοξείδωτο σωλήνα], αποτελώντας μία επιπλέον πηγή θέρμανσης του νερού στη δεξαμενή του μηχανήματος.

Αυτός ο μηχανισμός επιτρέπει τη διατήρηση ζεστού νερού στη δεξαμενή ακόμη και όταν το μηχάνημα βρίσκεται σε αδράνεια. Εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα στη διαδικασία θέρμανσης του νερού στη δεξαμενή του μηχανήματος.

Εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης νερού

Θερμαντήρες νερού με σύστημα θερμαινόμενων καναλιών [δεξαμενή 500 l]

Μία λύση που βασίζεται στην τοποθέτηση θερμαντικών στοιχείων μέσα στη δεξαμενή νερού σε ειδικά σχεδιασμένα κανάλια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα θερμαντικά σώματα δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το υγρό διάλυμα στη δεξαμενή, επομένως δεν εκτίθενται στη δράση των εξωτερικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου της αλλοίωσης από το καθαριστικό διάλυμα.

Αυτό καθιστά ευκολότερο τον καθαρισμό του θαλάμου της δεξαμενής, ενώ σε περίπτωση βλάβης δεν χρειάζεται αντικατάσταση του νερού. Η μεγαλύτερη δεξαμενή συμβάλει επίσης στο να μην χρειάζεται συχνή αλλαγή του νερού.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram